Sommer i Tyrol

31. juli 2021 - 7. august 2021

Hytte

(Når rejserestriktionerne hæves (7-9-13) vil der komme run på hytterne da man reelt ikke kunne holde hytteferie sidste år – og kapaciteten i hytterne er mindre pga skærpede krav til afstand mv. Derfor er der meget tidlig tilmelding til denne tur.)

Så er det tid igen til en vandring i Tyrol. Gemser, Klipper, Hytter, Gode kager, Grusveje, Grusstier, Bjerge, Floder, Udsigter, Murmeldyr, Kaiserschmaren, Køer, Solskin, God Øl, Regn, Skov, Snorken, Sovesal, Tradition, Ømme lårmuskler og Højdemeter er nogle af kerneordene for turen.

Alt kan ske – vejret, coronaen etc kan ændre alting – men dette er den foreløbige plan


Turprogram

Lørdag Til Pfeiss. Vi mødes i Innsbruck og tager svævebanen til Hafelekar. Det er en nem vandredag med ganske få højdemeter og forrygende udsigter
(http://www.pfeishuette.at/)
Søndag Til Halleranger via stempeljoch og wildeBandeSteig.
Dette er en mellemdag med de flotteste udsigter og stejleste nedfarter
(https://www.hallerangerhaus.at/)
MandagRuhetag. Der mulighed for flotte vandringer uden rygsæk i Hallerangerthal – og mulighed for at opleve en lodret klippevæg – oppefra. (Man kan også bare nøjes med at sidde og fundere over verdens gang)
TirsdagLang dag langs Isarfloden med mange højdemeter til sidst. Vandring til Pleisenhytte som ikke er en OEAVhytte. Mulighed for sen frokost undervejs.
( https://www.xn--pleisenhtte-0hb.at/?lang=en )
OnsdagTil Karwendelhaus langs med Karwendelbach. Flot dag i dalbunden. Nem dag
( https://karwendelhaus.com/ )
TorsdagTil Falkenhytte via Kleine Ahornboden som regnes for den flotteste dal i Karwendel. Kort dag så der er mulighed for lidt ture ved Falkenhytte (eller bare side og nyde deres gode germknödel og friske alpemælk)
(https://www.alpenverein-muenchen-oberland.de/falkenhuette )
FredagTil Lamsenjoch via Grose ahornboden. Her kan vi undervejs købe frokost i civiliserede turistomgivelser. Mellemdag – med laaaang opfart til sidst.
(https://www.alpenverein-muenchen-oberland.de/falkenhuette )
LørdagTil stationen i Schwaz – hvor vi siger farvel. Nem dag – nedad hele dagen

Du kan finde et oversigtskort over turen her: https://tinyurl.com/nftyrol2021
Mvh Søren + Lisbeth

Turledere:Søren Steensgaard + Lisbet Clausen
Mødested:Innsbruck Banegård 31 juli kl 10.00 foran McDonald (afhængigt af mulige tog/flytider)
Slut:Banegården i Schwaz – 7. august senest kl 13.30
Tilmelding:til <se Rygsækken nr. 2 2021> senest 1 april da vi skal være nogenlunde sikre på at reservere pladser i hytterne. Når du tilmelder dig, må du meget gerne fortælle hvordan du vil overnatte. Hvis du ikke skriver noget, vil jeg reservere i sovesal.

Hytterne opkræver typisk et forskud på 10 euro pr overnatning – det lægger jeg ud når jeg forudbestiller samlet– og så klarer vi det via en bankoverførsel. Øvrige udgifter afregner du selv med hytten undervejs.
Længde;Normalt 4-6 timers vandring pr dag. En enkelt af dagene er lang (du vil være træt som 28 km på grusvej – men vi starter tidligt – og der er mulighed for god frokost undervejs).
TerrænTuren er en vandretur i et bjergområde – der vil være mange højdemeter. Vi kommer ikke ud i egentlig bjergklatring – men der er dog tidspunkter hvor man skal have balancen i orden og ikke bør lide af højdeskræk eller være ukoncentreret.
VejretUmuligt at forudse – alt kan ske. Regn i rigelige mængder, Tøsne, meget Vind, Hagl, Bagende solskin, Tåge.
TransportJeg regner selv med at tage et nattog til/fra danmark – men en anden oplagt mulighed er fly til/fra en passende lufthavn – priser for dette er umulige at forudse for tiden.
OvernatningDer er flere typer overnatning
– Dobbeltværelse – Her sover man i senge i dobbeltværelser
– Sovesal (Bettenlager) – her sover man i køjesenge på sovesale – men hver mand har sin seng
– Madraslager – her sover man tæt på madrasser

Hytterne er opmærksomme på coronasituationen – og overholder reglerne.
Aftensmad, Morgenmad, Øl, Mineralvand, Kaffe, The, Kage mv.Det er muligt at købe dette i hytterne – og i enkelte af hytterne er det muligt at købe en frokostmadpakke. Du skal ikke regne med at kunne købe frugt, tandpasta, chokolade, papir og lignende. I Karwendelhaus koster halvpension 36€.
Du kan medbringe mad (brød+pålæg) selv – bemærk at der ikke er kogemulighed i hytterne men at det er muligt at købe en kande kogende vand (3€) i Oeavhytterne hvis du er medlem af Oeav.
Medlemskab af oeav.Det er en god ide at være medlem af Oeav. (den Østrigske alpine forening) Det giver dels rabat i de fleste af hytterne – dels er det dem som vedligeholder stisystemet i bjergene – og dels indeholder det også en form for forsikring. Det nemmeste sted at melde sig ind er via den engelske afdeling – prisen var i 2020 57£. Der er rabat for pensionister – familiemedlemmer etc. (Du kan opnå tilsvarende fordele hvis du er medlem af andre foreninger fx Dav – men ikke nf og dansk vandrelaug) – se nærmere her https://aacuk.org.uk/p-membership-2021
FrokostDu bør medbringe mad til frokost – det er ikke muligt at købe madpakker i alle hytterne
Telt, Trangia, mv.Det er ikke tilladt at overnatte, telte og bruge fx trangia eller åben ild udenfor i hele Karwendelområdet.
SoveposePga coronasitiationen skal du medbringe lagen, hovedpudebetræk og sovepose.
VandrestavFørste gang Margrethe og jeg var i Østrig fik vi skæld ud over at vi ikke havde vandrestave med – det er jo det tredje ben sagde de gamle erfarne ’bjerggeder’. Og det har vi haft med siden – og er rigtigt glade for dem når man går vanskelige steder – og går op og ned af skråninger.
MobiltelefonDet er ikke sikkert at i kan oplade mobiltelefoner undervejs – og i flere af hytterne er der ikke mobildækning.
KontanterMedbring kontanter i Euro – hytterne modtager som hovedregel ikke betaling på plastickort.
HuskelisteRegntøj, solcreme, pas, kontanter (euro), let sovepose, lagen, hovedpudebetræk, mundbind, blåt sygesikringskort, evt medlemsbevis af Oeav, Godt humør, stor tålmodighed, lette indesko til hytterne (fx sandaler), et aluminiumsnødtæppe – (vejer 50g og købes fx i friluftsland), en fløjte til nødsignal, ørepropper, vandrestave, feltflaske og så alt det sædvanlige – men ikke alt for meget 😊

Priseksempler i Euro for 2020. Priser efter en skråstreg er medlemspriser for Oeav.

Overnatning
 KarwendelhausPfeissLamsenjoch
Dobbeltværelse 35,00/17,5039,00/29,00
Sovesal29,00/17,0024,70/12,4030,00/20,00
lager23,00/12,0020,60/10,3023,00/13,00
Mad
Halvpension
(suppe, hovedret, morgenmad)
36,00 (incl dessert)15,50
(27,00 incl madpakke)
 
Bergsteigeressen
(simpel hovedret)
  ?/9,00