Copyright til billeder

Lidt om Copyright ©

Der har været en debat om hvilke regler der findes for copyright – og om man risikerer at miste sin copyright hvis man sender et billede ind til vores hjemmeside eller til Rygsækken (eller lignende).

Copyright er populært sagt din rettighed til et billede – den rettighed som gør at man kan kræve penge hvis andre viser billedet.

At du mister din copyright betyder at du ikke kan kræve penge hvis andre bruger det – og det kan i sjældne tilfælde have betydning hvis du nu tilfældigvis har taget et godt billede af som andre gerne vil bruge. ( I praxis sker det meget meget meget meget meget meget meget meget sjældent )

  • Hvis du tillader at et af dine billeder vises på vores hjemmeside – eller rettere det galleri den henviser til – så mister du reelt din copyright til billedet pga de regler dette galleri har for visning.
  • Hvis du tillader at et af dine billeder vises i Rygsækken mister du ikke din copyright. Kun for det ene nummer af bladet hvor billedet er blevet vist
  •  Hvis du tillader at et af dine billeder bliver brugt til en folder, plakat eller sådan så mister du ikke din copyright. Kun for den ene ting billedet er blevet brugt til.

 Og hvad betyder det så i praxis ?

  • Hvis du sender billeder ind til rygsækken – og ikke vil miste din copyright – skal du bare skrive i mailen at de ikke må bruges på hjemmesiden.
  • Hvis du sender billeder ind til rygsækken – og er ligeglad med din copyright – så skal du ikke gøre noget specielt
  • Hvis du er i tvivl – send billederne ind (vi vil altid gerne have billeder) – og skriv at de ikke må bruges på hjemmesiden