Afholdte ture

Sort sol og vandring på Marskstien

11. oktober 2024 - 13. oktober 2024
Billede1


Kære gode vandringsfolk

Vi du med på en tur til det Sønderjyske og måske  se stære og andre sære sjæle?

Som tidligere succesfulde stunder i det Sønderjyske er det med udgangspunkt fra Hohenwarte ved Højer Sluse.

Ankomst fredag eftermiddag senest kl. 17, så vi kan nå aftenens stæresjov. Har man mulighed for at mødes før, er vi nogle, der mødes kl 13.00 og går en lille tur om eftermiddagen.

Der er shelter og teltplads med mulighed for toilet og bad til 80 kr. per. nat.

Er man til mere komfort, har de også værelser. Værelser bestiller man selv.

Vi vil følge dele af Marskstien lørdag og søndag og køre ud for at se Sort Sol fredag og lørdag aften.

Det er sådan en, det finder vi ud af hen ad vejen tur. For det er sjovt. 😊

Fredag er der fælles mad. Vegetarisk chilli sin carne og banankage. Måske er der stemning for fælles mad/ spise på stedets restaurant lørdag aften. Det finder vi ud af når vi ved hvem vi er og ellers kan man jo altid  være selvforsynede.

(Hvor mange S’er er der i denne tekstJ?)

Tilmeld dig hos Neel, neelholm14@gmail.com, eller Aksel, info@akselstorm.dk og skriv, om du er til shelter, telt eller værelse inden d.6. oktober.

Så koordinerer vi fælleskørsel senere. https://hohenwarte.dk/

Svampetur – Stråsø

27. september 2024 - 29. september 2024
Teltstandlejr

Nu har vi været over 20 gange ved Gammel Rye, så nu må det være på tide at skifte lokalitet.

Grunden er bl.a. at udbyttet af svampe ved Gl. Rye har været sparsomt de seneste år.

Jeg har været trofast svampesamler i Stråsø i rigtig mange år og der vil jeg gerne invitere jer med over.

Vi har base på Lystbæk Teltplads. En dejlig bålhytte har jeg booket der.

Teltpladser er der rigelige af og skulle du have en mobilhome, er der også plads til den.

Der findes desuden toiletter med træk og slip samt brusebad med varmt og koldt vand.

Lørdagens tur bliver til Stråsø Plantage. Kender mange svampelokaliteter der, som jeg gerne deler ud af.

Stråsø Plantage er udpeget til kommende Naturnationalpark, så måske det er en af de sidste gange, vi får lov at gå i den oprindelige skov/plantage. Der vil være afgang klokken 10 fra lejrpladsen. 

Søndag efter morgenmaden kører vi til Hoverdal Plantage. Også en fantastisk svampelokalitet, hvor der er mulighed for at få kurven fyldt op med bl.a. tragtkantereller.

Du er selvfølgelig velkommen allerede fra fredag på pladsen, hvor også undertegnede vil være mødt.

Husk kniv og evt. kurv. Har du svampebøger, så tag dem med.

Lørdag aften laver vi fælles mad. Vi dækker fint  op i bålhytten og den store bålpande kommer i gang – gerne med mange svampe.

Transport:
Hvis du kommer med tog eller bus til Ulfborg, sørger jeg for transport til pladsen.                                                        

Mødested:      Teltpladsen eller Ulfborg station.

Medbring:     Alt til telttur  samt mad til begge dage (undtagen lørdag aften)

Turpris:         Beskeden udgift til fælles mad lørdag aften.

Tilmelding:
Til turlederen senest 18. september.

 Oplys om du kommer fredag eller lørdag og om du skal have transport fra og til Ulfborg.

Teltplads:
Lystbæk Lejrplads, Lystbækvej 1, 6990 Ulfborg.

Turleder:
Ole Kjeldbjerg
tlf.:  40561566
mail: olek.aarhus@gmail.com

Planlægningsweekend

13. september 2024 - 15. september 2024
Hytte/telt tur

Forlænget weekendtur i forbindelse med Planlægningsmødet

Vi har lejet Sct. Georg hytten, som ligger meget fint på et fredet overdrev op til Bidstrup Skovene, der er en af Sjællands største. Bidstrup Skovene ligger sydvest for Roskilde og har en lang og spændende historie. I det bakkede terræn er der utallige små lavninger og søer, og området gennemskæres af en række bække. Området har både haft kirken, kongen, Københavns borgere og nu alle landets borgere og staten som ejere.

I Bistrup Skovene er det værd at opleve: 1) Elverdamsdalen som er en smeltevandsdal fra sidste istid, 2) Dårehulen som er en dybtliggende bæk med spor af dæmninger og hulveje, og hvor der på de stejle skrænter står gamle krogede bøgetræer, 3) Skovengene med smukke lysninger, hvor der er råvildt og også mange sommerfugle, 4) Avnsø der er et eksempel på et stort dødishul, som sammen med mange af skovens søer, moser og lavninger er opstået ved, at store isklumper under sidste istid blev begravet og først smeltede efter lang tid. Søen er dyb og meget ren, og man kan bade i søen, 5) Helvedeskedelen der også er et dødishul, men som i modsætning til Avnsø er helt tørt. Stedet er sat i forbindelse med menneskeofringer til dødsgudinden Hel, 6) Mortenstrup Kilde som er en af de få bevarede helligkilder fra den katolske tid, og 7) Smuldmosen som under 2. verdenskrig blev brugt til at skære tørv i, og som har resulteret i værdifulde botaniske lokaliteter, hvor der bl.a. findes insektædende planter som soldug og vibefedt.

“Planlægningsweekend” betyder, at vi afholder Vandreforeningen Natur og Fjelds årlige Planlægningsmøde lørdag aften. Fredag og lørdag går vi ture i området. På planlægningsmødet har du mulighed for at komme med turforslag til den kommende sæson, som løber fra 1. november 2024 til 31. oktober 2025. Formålet er at få mange gode ture i kalenderen. Men det betyder ikke, at du nødvendigvis skal møde op med et færdigt turforslag. Det er snarere intentionen, at du møder op med gode ideer til ture, som du selv kunne tænke dig at tage på. Hvis du ikke selv lige har mod på at stå for en tur, er der i løbet af weekenden gode muligheder for at vende ideerne med andre medlemmer og finde nogen at lave turen sammen med. Weekenden er således en slags tur-bazar med udveksling af turmuligheder og dermed også en rigtig god tur for nye medlemmer. Og nej, det er ikke et krav, at du har et turforslag med for at deltage i weekenden – alle er meget velkomne uanset. Og hvis du er ny i Natur og Fjeld eller endnu ikke har været på tur, er det en oplagt lejlighed til at snuse til foreningens koncept og se, hvad vi er for nogen.

Ture
Der mange turmuligheder med udgangspunkt lige uden for hytten. Vi behøver derfor ikke at bruge bil fredag og lørdag. Turene er ikke planlagt i detaljer, men følgende er på tegnebrættet i skrivende stund:

  • Fredag eftermiddag: Særløse Overdrev samt den nordlige del af Bidstrup Skovene med Elverdamsdalen, Dårehulen, Skovengene og Avnsø – med mulighed for en dukkert, https://naturstyrelsen.dk/media/bhanv0b0/108_bidstrup-skovene_web_091121.pdf
  • Lørdag: Den sydlige del af Bidstrup Skovene med Helvedeskedelen, Mortenstrup Kilde og Smuldmosen samt Gyldenløves Høj, der indtil sommeren 2007 blev regnet for det højeste punkt på Sjælland. Men det har vist sig, at Kobanke ved Rønnede er 1,6 m højere, når den kunstige top på Gyldenløveshøj ikke regnes med. Der er også mulighed for at gå til Skjoldenæsholm, som huser Sporvejsmuseet.
  • Søndag: formentligt med biler til Tadre Mølle, som stadigvæk er funktionsdygtig og i dag fungerer som naturcenter og kulturhistorisk museum. Der er også en lægeurte- og nytteplantehave.

Hytten
Hytten på 180 m2 er et træhus med græsbelagt tag. Grunden er på 10.000 m2, så der er plads nok for teltliggerne at boltre sig på. Der er to sheltere på grunden. I hytten er der 26 sovepladser, fordelt på to sovesale (10+12) og to lederrum (2+2). Der er to baderum med tre toiletter og et brusebad. I opholds- og spisestuen er der en stor brændeovn. I køkkenet er der kaffemaskine, køleskab, dybfryser, opvaskemaskine og to komfurer.

Adresse: Sct. Georg, Tjørnehusvej 6, Særløse Overdrev, 4330 Hvalsø

Sct. Georg | Roskilde Gruppe

Mødested
Vi har adgang til hytten fredag 13. september fra kl. 13. Vi mødes derfor ved hytten og går på tur ca. kl. 13.15.

Medbring
Morgenmad, frokost og drikkevarer til hele weekenden.
Overnatningsgrej. Til indendørs overnatning medbringes lagen og sovepose.
Personligt udstyr og inde sko.
Bestyrelsen sørger for aftensmad fredag og lørdag, samt kaffe og the til hele weekenden.
Kan nogen tage kage med? Udgiften refunderes.

Pris
Fredag – søndag: 300 kr.
Lørdag – søndag: 150 kr.
Lørdag – mad:       75 kr.
Mødet:                  gratis

Tilmelding: Se Rygsækken 2024 nr. 3

Vi glæder os til at se jer på en dejlig weekendtur samt et godt planlægningsmøde 😊

Bestyrelsen

Ø-hop – hop træf Skarø, Drejø og Hjortø

4. juli 2024 - 8. juli 2024
Telttur

Vi fortsætter vores NF Ø-træf projekt med fokus på både natur og kultur. Efter at have gæstet Ærø i 2020, Hjarnø og Endelave samt Læsø i 2021, Bjørnø, Lyø og Avernakø i 2022 samt Askø-Lilleø og Fejø-Skalø i 2023, så går turen i år til Skarø, Drejø og Hjortø.

Skarø

Skarø betyder ”udfald i havet ved randen af sejldybet”. Øen er lille med et areal på knapt 2 km2 og er ret flad med højeste punkt 9 meter. Der er lavet fine afmærkede trampestier tværs over marker og langs havet, som giver adgang til spændende rundture og små fine rastepladser på øen. Og så er der lige de berømte ’Skarø is’, som må være et ’must’!

Overnatning: Der er en stor teltplads 300 meter fra færgelejet med fin udsigt til Skarø Rev og lystbådehavnen og tæt på strand. Der er toiletvogn på pladsen. Ingen forhåndsreservation. Der er plads til alle! https://sommersild.dk/overnatning/teltplads Der er også mulighed for overnatning i shelter, som bookes på forhånd https://sommersild.dk/overnatning/shelterplads

Indkøb / spisesteder: Desværre er Café SommerSild lukket, men Skarø is har en café og også købmand https://skarois.dk/pages/is-cafe

Læs mere om Skarø her, hvor der også er en folder, som kan downloades https://www.svendborg.dk/borger/natur-vand-og-kyst/ud-i-naturen/udflugtsmaal/skaroe samt http://xn--skar-beboerforening-y7b.dk/

Drejø

Drejø ligger lige midt i det Sydfynske øhav med lige langt til Fyn, Ærø og Taasinge. Drejø består faktisk af to øer, som er forbundet via et smalt drag, Drejet – når vi nu har det med at tælle øer. Drejø er knapt 4,3 km2 stor, 6 km lang og 2 km på det bredeste, og en kystlinje på godt 16 km. Der bor godt 70 mennesker på øen. Der er afmærkede stier, som fører vandreren godt rundt på Drejø, men vi skal selvfølgelig også over Drejet til ’Skoven’.

Overnatning: Drejø har flere teltpladser for mindre telte. Den primitive, som ligger ved færgen bag ved bade- og toiletbygningen og med adgang til toilet og bad – vores foretrukne. Der betales 30 kr. pr. person pr. nat. Shelterpladsen, som nok ligger sådan omkring 1,5 km fra færgen. Her skal man booke i forvejen, hvis man vil bo i en shelter, prisen er 30 kr. pr. person pr. nat. Hvis der er plads, kan man telte på pladsen til samme pris. Læs mere her https://www.drejo.dk/turisme/teltpladser-paa-drejoe/

​Indkøb: Drejø købmand i Drejø by, som har åbent alle dage 8-18. https://www.drejo.dk/turisme/koebmand/

Spisesteder: Drejø kro i Drejø by som har åbent i grillen i sommerperioden, og som følger købmandens åbningstider https://www.drejo.dk/turisme/drejoe-kro/ Måske også andre muligheder, men det vides ikke lige i skrivende stund (slut marts).

Læs mere om Drejø her, hvor der også er en folder, som kan downloades https://www.svendborg.dk/borger/natur-vand-og-kyst/ud-i-naturen/udflugtsmaal/drejoe samt https://www.drejo.dk/

Hjortø

Når vi nu er på de kanter, så er det oplagt også at inkludere et besøg på Hjortø – en af de mindste øer i det Sydfynske øhav på knap 1 km2. Øen er meget flad med det højeste punkt på 3,5 meter. Øen har et rigt naturliv med mange fugleflokke på træk samt den sjældne klokkefrø.

Overnatning: shelters eller telt på en primitiv teltplads lige ved havnen – shelter skal bookes https://hjorto.dk/turist På havnen er toilet, bad og rindende vand.

Indkøb / spisesteder: Ingen

Læs mere om Hjortø her https://hjorto.dk/

Til og fra Skarø / Drejø

Torsdag 4. juli: Færgen ’Højestene’ fra Svendborg til Skarø kl. 11.30, overfartstid ca. 30. minutter.

Fredag 5. juli: Færgen ’Højestene’ fra Skarø til Drejø kl. 12.05 eller 15.20, overfartstid ca. 45 minutter.

Lørdag 6. juli: Drejø.

Søndag 7. juli: Færgen fra Drejø til Svendborg kl. 13.15, overfartstid ca. 75 minutter.

Færgen ’Højestene’ https://www.svendborg-havn.dk/faerger/mf-hoejestene

Pris: 100 kr. som dækker Svendborg-Skarø-Drejø tur/retur.

NB: plads på færgen skal bookes.

Til og fra Hjortø

Søndag 7. juli: Færgen ’Hjortøboen’ fra Svendborg til Hjortø kl. 15.00, overfartstid ca. 1 time.

Mandag 8. juli: Færgen ’Hjortøboen’ fra Hjortø til Svendborg kl. 11.30, overfartstid ca. 1 time.

Pris: 100 kr. tur/retur.

NB: Ture i weekenden og på mandage bestilles senest fredag inden kl. 12 dvs. senest 5. juli kl. 12. Men det anbefales at booke i god tid, da ’Hjortøboen’ kun har plads til 12 personer.

Det praktiske

Ovenstående plan som udgangspunkt, så ret til ændringer forbeholdes. Og med forbehold for færgetider.

Da det er et træf, så kan man deltage i det hele eller blot noget af det, som man nu har mulighed for og lyst til. Men det betyder så også, at deltagerne som udgangspunkt selv sørger for at booke billetter til færgerne samt til overnatning om nødvendigt.

MEN: det praktiske aftales endeligt indbyrdes mellem de tilmeldte deltagere og os efter tilmeldingsfristen.

Medbring

Alt til en telttur – som udgangspunkt, men se ovenfor vedrørende overnatningsmuligheder, indkøb og spisesteder.

Pris              

Udgifter til færger, til overnatning og forplejning.

Tilmelding: Se Rygsækken nr. 2 2024

Vandretur Mors – nordenden

7. juni 2024 - 9. juni 2024
Shelter tur | Teltstandlejr

Jeg tænker lave en bette hyggefistur på Nord-Mors, hvor vi lørdag skal gå rundt i bakkerne mod nord, og udsigt over Limfjorden mod Thisted. Søndag, hvis der er lavvande, gå rundt om Feggeklit, hvor man rigtigt kan se jorden har bevæget sig de sidste mio. år, og derefter kikke på landskabelig tidsrejse ved Fossil- og Molermuseet. Tænker slutter ved 16-tiden, men kan ske før om nogen skal køre langt. 

Fredag er der ank. med hygge i lejren fra kl. 15, evt. en lille gåtur i nærområdet. Der er en lille vandretur omkring søområde, tidl. grusgrav. Eller langs strand til lille sommerhusområde, og retur forbi kirkegården, hvor Clinton´s politiske rådgiver (?) ligger begravet. 

 Og hvis nogen tar kage med, blir det jo ekstra hyggeligt.  😊  (Udgifter til kage dækkes af fællesudgifter. )

Jeg cyklede Mors rundt sidste sommer, og fandt en lille perle – Ejerslev havn – hvor vi har standlejr. (billeder/appetitvækker kan ses på min FB-side)

Der er teltpladser, shelters – heraf 2 på vandet, toiletter/vand/bad i havnebygning. 

Telt/shelter på land koster 20 kr/nat. Bad(varmt) 20 kr. (Ved pt. ikke hvad shelterne på vandet koster )

Så pris blir antal nætter x 20  +  evt. beløb til kage.

Jeg har pt. ikke overblik over lange turene blir, men omk. 15-20 km. Da der skal køres ud lørdag, er der mulighed for at forlænge-/korte turen der. 

Check evt. deres side,  https://www.ejerslevhavn.dk  for inspiration, og fine billeder. 

Jeg slog turen op i Tursækken i januar, hvor der allerede er 12 tilmeldte. Udover de allerede tilmeldte er der reserveret 10 pladser til medlemmer af “Natur og Fjeld”. Og, der er stadig 6 ledige pladser pr. 7/5.

Tilmelding til mig på mail:      bbinkosovo@hotmail.com

Yderl. info på tlf.:     6010 7384

Bjarne Bak, Løgstør. 

Forårstur ved Bindeballe

24. maj 2024 - 26. maj 2024
Shelter tur | Teltstandlejr

På Vinterteltturen 2023 var der mange ønsker om at gentage turen som en forårstur.

Med Bindeballe Købmandsgård som midtpunkt er vi omkranset af en utrolig flot og varieret natur.

På lejrpladsen er der mulighed for at slå telt op, sove i shelter ( 2 stk. er booket), eller man kan leje en hytte. Der er desuden bålhus, som vi kan benytte. Der er vand på pladsen, toiletter med både varmt og koldt vand samt brusebad. Vi er på pladsen fra fredag klokken 17.00.

Om eftermiddagen vil der være åben i kaffestuen og købmandsbutikken (frem til klokken 17.00).

Lørdag bliver der tur i Egtved Ådal. (Også kaldet Egtvedpigens Fodspor). En rundtur med de smukkeste udsigter igennem en fantastisk natur. Op og ned går det med ca. 350 højdemeter. Denne tur er ca. 15 km og vi starter fra lejrpladsen klokken 9.30.

Søndag efter morgenmaden pakker vi sammen og kører til Naturrum Kirstinelyst. Derfra starter vores tur, hvor vi bl.a. kan nævne Randbøl Hede, Syvårssøerne m.m. Ca. 15 km men kan afkortes.

Medbring: Mad til alle måltider og alt til telt/sheltertur.

Pris: 50 kr. pr. overnatning i telt eller shelter. Hvis du er til hytte, booker du selv på Bindeballe Købmandsgård.

Mødested: Bindeballe Købmandsgård, Bindeballevej 100, 8183 Randbøldal.

Tilmelding: Tilmelding senest 19. maj sker på e-mail til Ole Kjeldbjerg  (olek.aarhus@gmail.com) med følgende oplysninger: Navn, mob. nummer, e-mailadresse og ankomsttidspunkt. Om du kan tilbyde eller ønsker kørelejlighed.

Mange vandrehilsener

Bodil Daugaard og Ole Kjeldbjerg

Kobjældetur ved Ulbjerg

27. april 2024 - 28. april 2024
Shelter tur | Teltstandlejr

På denne tur kommer vi forhåbentlig til at se masser af blomstrende kobjælder på Ulbjerg Klint. Og vi kommer med garanti til at bevæge os rundt i et storslået bakket landskab med udsigt til Limfjorden.

Lørdagens tur tager udgangspunkt fra Ulbjerg, hvorfra vi går til Klinten og ser på kobjælderne. Vi følger kysten sydpå og runder Marens attributter, inden vi via kavalergangen og gamle markveje, finder tilbage til Ulbjerg igen. Turen er ca. 17 km.

Søndagens tur tager udgangspunkt fra lystbådehavnen i Virksund og rundt langs kysterne, hvorfra vi kan se ud over Lovns Bredning og Hjarbæk Fjord. Turen vil være ca. 14 km

Overnatning: Shelterpladsen i Skringstrup, Herredsvejen 29b, 8832 Skals. På shelterpladsen kan der overnattes i telt eller shelter. Der er bålhytte til ophold om aftenen.  Der er vand og toilet på pladsen. 

Ankomst: Det står frit for at ankomme til shelterpladsen og overnatte fra fredag.

Turstart: Lørdagens tur starter kl. 10:00 fra Kirken i Ulbjerg

Medbring:  Mad og drikke til hele turen. Udstyr og tøj til eget brug.

Turarrangør:  Inger Astrup og Thilde

Tilmelding:  til Inger på tlf. 26146545 eller mail: ingerastrup@hotmail.com

Vintertur

15. marts 2024 - 17. marts 2024
Teltstandlejr

Voerladegård og Nørre Vissing

På årets sene vintertelttur skal vi ud på både nye og gamle stier i området syd for Mossø og langs med Gudenåen.

Vores udgangspunkt bliver telt / shelterpladsen ”Friluftsbasen” ved Voerladegård.  Her er der 3 sheltere, masser af teltplads og en stor bålhytte. Pladsen kan ikke bookes, så den skal deles hvis der er andre brugere. Vi satser på at der kun vil være få andre ude på tur med overnatning på denne ”vinterlige” årstid.

Lørdagens tur går ad den gamle Møllevej fra Voerladegård til Klostermølle. Vi går op over Sukkertoppen, hvorfra vi kan se til Øm Kloster og det gamle Vissing Kloster. Herfra går vi videre til Sdr. Vissing kirke og ser Dronning Toves runesten. På hjemvejen følger vi Gudenåen tilbage til Klostermølle og følger den gamle tørvevej tilbage til Voerladegård og shelterpladsen.

Turen er på i alt 22 km og forløber i udfordrende terræn.

Søndagens tur vil ligeledes tage udgangspunkt fra shelterpladsen, og dels gå ad nyanlagte stier både i skovene og det åbne land omkring Voerladegård, men også ad gammelkendte ruter langs Gudenåen. Ruten vil være på 17 km.

Mødested:  Shelterpladsen Friluftsbasen ved Voerladegård Idrætsplads, Damtoften 32, 8660 Skanderborg.  Fremme ved skoven drejes til højre langs boldbanerne, og man ankommer til pladsen efter 100 meter.     

Mødetid:   Lørdagens tur starter kl. 10:00   

Medbring:  Mad og drikke til hele turen. Udstyr og tøj til eget brug.

Turarrangør og tilmelding:  Se Rygsækken 2024 nr. 1

Uforudsete kampe og steder i storbyen

Dato: 9. marts 2024
Endagstur

Jødefejden, Storkespringvandet, Optøjer på grønttorvet, syndikalister i Fælledparken, Ungeren, Byggeren, Brosten, Skud efter ben, Børnehaven i Todesgade, Solitudevej, Døde engelske matroser, Skamstøtter, Det glemte centrum, verdensbanken, stenalderens strandvold, Historisk Spin i Blåtårn, Bopa, Forliget i Kanslergade, Terrorbombardementer, Russiske røde og hvide soldater, Bandekrige, Gentrificering, Der er sket meget i København igennem tiden og turtemaet denne gang er at besøge de kendte og glemte steder – men også at nyde storbyens små oaser. (og de store)

Som sædvanligt er det en tur gennem København – denne gang med fokus på historiske kampe. – Steder du har hørt om – men aldrig har været. Medbring gerne egne historier, løgnehistorier og anekdoter. Men husk også godt fodtøj (og termokaffe og madpakker og varmt tøj og regntøj) da der i sagens natur er meget asfalt og brosten.  Og erfaringsmæssigt kan alt kan jo ske på disse ture – hvis vi er heldige.

Start: Nørreport Station – på gadeplan ved Seven-Eleven – Lørdag 9. marts kl. 9.30
Længde: Maksimalt 15 kilometer
Slut: Sandsynligvis Østerport station – senest kl. 16.00

Tilmelding og turarrangør: Se Rygsækken nr. 1 2024

Generalforsamling og weekendtræf

29. februar 2024 - 3. marts 2024
Hytte/telt tur

Vi har lejet hytten Pletten beliggende i et naturskønt område ned til Hejlsminde bugt og Lillebælt. For en beskrivelse af området se www.hejlshejlsminde.dk/ .

“Generalforsamlingstur” betyder, at vi afholder Natur og Fjelds årlige generalforsamling lørdag aften. Se indkaldelse andetsteds i dette nummer af Rygsækken. Resten af den forlængede weekend går vi ture i området. Det er et arrangement, som er en god anledning for nye, hvilende eller måske kommende medlemmer til at afprøve foreningens koncept. Det er også en god lejlighed til at afprøve nyt udstyr f.eks. rygsæk, støvler, telt eller andre ting.

Turforslag

Turene er ikke planlagt i detaljer, og nedenfor er blot nævnt de områder, som vi har i tankerne.

  • Besøg på Skamlingsbanken. Fra hytten går vi om formiddagen ad kyststier til Skamlingsbanken (højde 113 meter). Efter frokost vil vi finde tilbagevejen ad små listige stier.
  • Hejlsminde natursti rundt om Hejlsminde Nor.
  • Stenderup Skovene
  • En kort tur om søndagen inden hjemrejsen kunne være en tur til Christinero ved Christiansfeld. Turen omfatter besøg i et romantisk haveanlæg anlagt sidst i 1700-tallet samt Danmarks største bullade.

Hytten

Der er mulighed for indendørs overnatning samt teltpladser. Der er i alt 28 indendørs sengepladser. I lejrens 2 soveafdelinger findes 6 soverum. 2 rum med 6 køjer og 4 rum med 4 køjer. Se www.pletten.dk.

Hytten er åben torsdag 29. februar fra kl. 17.

Adresse
Pletten
Trappendalvej 75
6094 Hejls

Medbring
Aftensmad til torsdag samt morgenmad, frokost og drikkevarer til hele weekenden.

Overnatningsgrej. Til indendørs overnatning medbringes lagen og sovepose.

Personligt udstyr og indesko.

Bestyrelsen sørger for aftensmad fredag og lørdag, samt kaffe og the til hele weekenden.

Kan nogen tage kage med? Udgiften refunderes.

Pris
Torsdag – søndag: 500 kr.
Fredag – søndag:         400 kr.
Lørdag – søndag:  200 kr.
Mødet inkl. mad:      75 kr.
Mødet:                    gratis

Tilmelding: Til Margrethe Pedersen margrethep@mail.tele.dk

Oplys
– Navn(e), e-mailadresse, telefonnummer og hjemby.
– Ankomsttidspunkt.
– Om du kan tilbyde- eller ønsker kørelejlighed.
– Om du medbringer kage. Udgiften refunderes.
– Oplys hvis du ikke ønsker mailadresse og telefonnummer opført på deltagerlisten. Deltagerlisten udsendes til deltagerne med henblik på at give mulighed for indbyrdes kontakt og eventuel samkørsel.

Du kan blive hentet ved nærmeste offentlige transport. Skriv hvis du ønsker dette.

Tilmelding og indbetaling senest søndag d. 18. februar.

Beløbet sættes ind på Natur og Fjelds bankkonto reg.nr. 1551, konto nr. 41 82 472 – husk at angive navn.

Med venlig hilsen Bestyrelsen