Vintertur

Startdato: 15. marts 2024
Slutdato: 17. marts 2024
Teltstandlejr

Voerladegård og Nørre Vissing

På årets sene vintertelttur skal vi ud på både nye og gamle stier i området syd for Mossø og langs med Gudenåen.

Vores udgangspunkt bliver telt / shelterpladsen ”Friluftsbasen” ved Voerladegård.  Her er der 3 sheltere, masser af teltplads og en stor bålhytte. Pladsen kan ikke bookes, så den skal deles hvis der er andre brugere. Vi satser på at der kun vil være få andre ude på tur med overnatning på denne ”vinterlige” årstid.

Lørdagens tur går ad den gamle Møllevej fra Voerladegård til Klostermølle. Vi går op over Sukkertoppen, hvorfra vi kan se til Øm Kloster og det gamle Vissing Kloster. Herfra går vi videre til Sdr. Vissing kirke og ser Dronning Toves runesten. På hjemvejen følger vi Gudenåen tilbage til Klostermølle og følger den gamle tørvevej tilbage til Voerladegård og shelterpladsen.

Turen er på i alt 22 km og forløber i udfordrende terræn.

Søndagens tur vil ligeledes tage udgangspunkt fra shelterpladsen, og dels gå ad nyanlagte stier både i skovene og det åbne land omkring Voerladegård, men også ad gammelkendte ruter langs Gudenåen. Ruten vil være på 17 km.

Mødested:  Shelterpladsen Friluftsbasen ved Voerladegård Idrætsplads, Damtoften 32, 8660 Skanderborg.  Fremme ved skoven drejes til højre langs boldbanerne, og man ankommer til pladsen efter 100 meter.     

Mødetid:   Lørdagens tur starter kl. 10:00   

Medbring:  Mad og drikke til hele turen. Udstyr og tøj til eget brug.

Turarrangør og tilmelding:  Se Rygsækken 2024 nr. 1