Nytårstur

Stavnsbo, Birkerød Du kan godt glæde dig til Nytårsturen 2025 Sjælland står jo for tur i år og hytten er netop lejet. Det drejer sig om Stavnsbolejren, som ligger nord for København, tæt ved Farum Sø og Furesø. Adressen på hytten er:  Stavnsholt Gydevej 76, 3460 Birkerød Du kan samle appetit til turen ved at gå ind på hjemmesiden: www.stavnsbo-lejren.dk Der kommer hurtigst mulig en detaljeret turannonce. Mange hilsener Turarrangørerne
Read More

Svampetur – Stråsø plantage

Sidste år var første gang, vi havde svampetur i Stråsø. Der var fint med svampe, så en gentagelse må være på sin plads. Desværre må jeg ændre datoen for turen. Således at weekenden den 15.-17. august er ændret til 26.- 28. september. Vi har base på Lystbæk Teltplads. En dejlig bålhytte har jeg booket der. Teltpladser er der rigelige af. Desuden er der toiletter med træk og slip samt brusebade med  (varmt) og koldt vand. Lørdagens tur bliver til Stråsø Plantage. Kender mange svampelokaliteter der, som jeg gerne deler ud af. Stråsø Plantage er udpeget til kommende Naturnationalpark, så måske det er en af de sidste gange, vi får lov at plukke svampe i den oprindelige skov/plantage. Dertil vil der være afgang klokken 10 fra lejrpladsen.  Søndag efter morgenmaden kører…
Read More

Ø-hop træf – Agersø og Omø

Vi fortsætter vores NF Ø-træf projekt med fokus på både natur og kultur. Efter at have gæstet Ærø i 2020, Hjarnø og Endelave samt Læsø i 2021, Bjørnø, Lyø og Avernakø i 2022, Askø-Lilleø og Fejø-Skalø i 2023, samt Skarø, Drejø og Hjortø 2024, så går turen i år til Agersø og Omø. Agersø Agersø er 7 km lang og 3 km bred, men i alt kun ca. 6,8 km². Agersø har været beboet i flere tusinde år, og nævnes første gang i kong Valdemars Jordebog, år 1231. Agersø er hjemsted for mange sjældne dyre- og fuglearter. Der er fire afmærkede traveruter på Agersø – den korteste er ca. 3 km og den længste ca. 11 km, og kan nemt kombineres. Så der er rigeligt at opleve – natur såvel…
Read More

Langli og Skallingen

Evt. allerede fra torsdag den 7. august for dem der har lyst til at bruge fredagen til en gåtur i Ho klitplantage som er meget afvekslende og fascinerende med sine ranke og høje fyrretræer og bakkede indlandsklitter. Måske kunne man så tage en kold øl på Ho Kro inden turen tilbage til lejrpladsen. Lørdag er det Skallingen der er målet for vores vandretur. Hvis vi er meget friske, kan vi gå ud til vogterhuset og videre ad stranden og rundt om det der er tilbage af Skallingen. Ja Skallingen forsvinder stille og roligt pga. af klapning af sand længere oppe ad Vestkysten. Men vi skal lige helt ud til Skallingens Ende, hvor vi spiser vores medbragte madpakke. Hvis vi er rigtig heldige, så ser vi sæler som ligger og slår…
Read More
Vattenriket

Vattenriket

Kristianstad- Åhus – prøv den nyeste del af Skåneleden Skåneledens nyeste strækning blev indviet i 2024 og forbinder Kyst til kyst-leden nordpå med Østerlen-leden i det sydøstlige hjørne, i alt 14 nye etapper. Delleden er navngivet Vattenriket-leden efter det såkaldte biosfæreområde ved Kristianstad, der kaldes Vattenriket, fordi det er kendetegnet ved at være fladt og vådt, næsten et deltalandskab. De højere, tørrere dele er præget af sandet fyrreskov, især ud mod kysten, som har smukke, lange sandstrande. Vi når ud til kysten ved Åhus, som er en gammel by, der i middelalderen var en vigtig handelsby, men nu helt har mistet sin betydning. Allerede i 1600-tallet blev handlen flyttet til det nyanlagte (af Christian den 4.) Kristianstad. Den historie giver gode forudsætninger for en velbevaret bymidte i Åhus med smukke,…
Read More

Vintertelttur – Gudenåens Kilder og Odderbækken

I år er det 10 år siden vi sidst holdt vintertelttur ved Gudenåens Kilder – så er nu er det tid til tur her igen. Vores udgangspunkt bliver denne gang shelterpladsen i grusgraven ved Koutrupgård Naturcenter.  Her er der 3 sheltere, lidt teltplader, bålsted og multtoilet. Vand kan hentes på Koutrupgård, hvor der også er vandskyldende toilet. Lørdagens tur går ud fra lejrpladsen, og forløber ad stierne i den østlige ende af Rørbæk Sø. Turen går videre til Tinnet Egekrat, som er Danmarks største egekrat. Herfra går det videre til Gudenåens Kilde og de gamle badeanlæg fra 1930erne. På hjemturen kommer vi op på Tøvtløs Banke, hvorfra der er flot udsigt over Gudenådalen. Turens længde bliver på ca. 15 km Søndagens tur vil foregå omkring Odderbækken, som er et tilløb…
Read More

De unge og de gamle går i hi

En gang for længe siden ville jeg lave en enkelt endags-københavner-tur (eller et Københavneri som Leif kaldte det). Den skulle gå forbi steder man havde hørt om - men aldrig havde set selv. Og det var en ambitiøs tur - så vi nåede cirka en tredjedel af det planlagte - og nåede meget uplanlagt. Nu (mange år efter) er vi omsider ved at nå enden på det planlagte - meeeen indrømmet - vi har også gået en del som ikke var planlagt til den oprindelige tur. Overskrifterne på denne tur er. Ungeren, de gamle, de døde, et kanonskud, en kikset revolution, et 100 år gammelt forhandlingsresultat som stadig har stor betydning, magtens bygninger, kolera, Krudttønden, ladegårdsåen, en underlig københavnsk bøjning, københavnske kompasretninger, etniske mangfoldigheder, spelttempler etc. Hvornår: 22/3 kl. 9.00…
Read More

Nordkyststien ( sjælland)

Fra onsdag 23/10 kl 18 til og med søndag 27/10 kl 15. Vandringerne begynder dagligt kl. 9.30, og man er selvfølgelig velkommen bare på en dagstur. Pris for overnatning 100 kr/person i for 4 nætter. Max 10 overnattende personer. Medbring alt til hyttetur og mad til eget forbrug og ev.t bidrag til aftensmad. Skriv til mig hvad du bidrager med😊 Med mit sommerhus i Tisvilde som udgangspunkt, vil jeg gerne fremvise Nordsjællands flotte kyst strækning. I forbindelse med mit nye pensionist arbejde hos Vagabond tours, har jeg beskrevet ruten efter at have gået, cyklet og beset mulige stier, med cykelruten som vejviser. Det er et spændende område, men i modsætning til vilde bjerge, heder og dybe skove, er det her stranden, skovene og de store tætbebyggede sommerhusområder der dominerer. Men…
Read More