Ø-hop – hop træf Skarø, Drejø og Hjortø

Startdato: 4. juli 2024
Slutdato: 8. juli 2024
Telttur

Vi fortsætter vores NF Ø-træf projekt med fokus på både natur og kultur. Efter at have gæstet Ærø i 2020, Hjarnø og Endelave samt Læsø i 2021, Bjørnø, Lyø og Avernakø i 2022 samt Askø-Lilleø og Fejø-Skalø i 2023, så går turen i år til Skarø, Drejø og Hjortø.

Skarø

Skarø betyder ”udfald i havet ved randen af sejldybet”. Øen er lille med et areal på knapt 2 km2 og er ret flad med højeste punkt 9 meter. Der er lavet fine afmærkede trampestier tværs over marker og langs havet, som giver adgang til spændende rundture og små fine rastepladser på øen. Og så er der lige de berømte ’Skarø is’, som må være et ’must’!

Overnatning: Der er en stor teltplads 300 meter fra færgelejet med fin udsigt til Skarø Rev og lystbådehavnen og tæt på strand. Der er toiletvogn på pladsen. Ingen forhåndsreservation. Der er plads til alle! https://sommersild.dk/overnatning/teltplads Der er også mulighed for overnatning i shelter, som bookes på forhånd https://sommersild.dk/overnatning/shelterplads

Indkøb / spisesteder: Desværre er Café SommerSild lukket, men Skarø is har en café og også købmand https://skarois.dk/pages/is-cafe

Læs mere om Skarø her, hvor der også er en folder, som kan downloades https://www.svendborg.dk/borger/natur-vand-og-kyst/ud-i-naturen/udflugtsmaal/skaroe samt http://xn--skar-beboerforening-y7b.dk/

Drejø

Drejø ligger lige midt i det Sydfynske øhav med lige langt til Fyn, Ærø og Taasinge. Drejø består faktisk af to øer, som er forbundet via et smalt drag, Drejet – når vi nu har det med at tælle øer. Drejø er knapt 4,3 km2 stor, 6 km lang og 2 km på det bredeste, og en kystlinje på godt 16 km. Der bor godt 70 mennesker på øen. Der er afmærkede stier, som fører vandreren godt rundt på Drejø, men vi skal selvfølgelig også over Drejet til ’Skoven’.

Overnatning: Drejø har flere teltpladser for mindre telte. Den primitive, som ligger ved færgen bag ved bade- og toiletbygningen og med adgang til toilet og bad – vores foretrukne. Der betales 30 kr. pr. person pr. nat. Shelterpladsen, som nok ligger sådan omkring 1,5 km fra færgen. Her skal man booke i forvejen, hvis man vil bo i en shelter, prisen er 30 kr. pr. person pr. nat. Hvis der er plads, kan man telte på pladsen til samme pris. Læs mere her https://www.drejo.dk/turisme/teltpladser-paa-drejoe/

​Indkøb: Drejø købmand i Drejø by, som har åbent alle dage 8-18. https://www.drejo.dk/turisme/koebmand/

Spisesteder: Drejø kro i Drejø by som har åbent i grillen i sommerperioden, og som følger købmandens åbningstider https://www.drejo.dk/turisme/drejoe-kro/ Måske også andre muligheder, men det vides ikke lige i skrivende stund (slut marts).

Læs mere om Drejø her, hvor der også er en folder, som kan downloades https://www.svendborg.dk/borger/natur-vand-og-kyst/ud-i-naturen/udflugtsmaal/drejoe samt https://www.drejo.dk/

Hjortø

Når vi nu er på de kanter, så er det oplagt også at inkludere et besøg på Hjortø – en af de mindste øer i det Sydfynske øhav på knap 1 km2. Øen er meget flad med det højeste punkt på 3,5 meter. Øen har et rigt naturliv med mange fugleflokke på træk samt den sjældne klokkefrø.

Overnatning: shelters eller telt på en primitiv teltplads lige ved havnen – shelter skal bookes https://hjorto.dk/turist På havnen er toilet, bad og rindende vand.

Indkøb / spisesteder: Ingen

Læs mere om Hjortø her https://hjorto.dk/

Til og fra Skarø / Drejø

Torsdag 4. juli: Færgen ’Højestene’ fra Svendborg til Skarø kl. 11.30, overfartstid ca. 30. minutter.

Fredag 5. juli: Færgen ’Højestene’ fra Skarø til Drejø kl. 12.05 eller 15.20, overfartstid ca. 45 minutter.

Lørdag 6. juli: Drejø.

Søndag 7. juli: Færgen fra Drejø til Svendborg kl. 13.15, overfartstid ca. 75 minutter.

Færgen ’Højestene’ https://www.svendborg-havn.dk/faerger/mf-hoejestene

Pris: 100 kr. som dækker Svendborg-Skarø-Drejø tur/retur.

NB: plads på færgen skal bookes.

Til og fra Hjortø

Søndag 7. juli: Færgen ’Hjortøboen’ fra Svendborg til Hjortø kl. 15.00, overfartstid ca. 1 time.

Mandag 8. juli: Færgen ’Hjortøboen’ fra Hjortø til Svendborg kl. 11.30, overfartstid ca. 1 time.

Pris: 100 kr. tur/retur.

NB: Ture i weekenden og på mandage bestilles senest fredag inden kl. 12 dvs. senest 5. juli kl. 12. Men det anbefales at booke i god tid, da ’Hjortøboen’ kun har plads til 12 personer.

Det praktiske

Ovenstående plan som udgangspunkt, så ret til ændringer forbeholdes. Og med forbehold for færgetider.

Da det er et træf, så kan man deltage i det hele eller blot noget af det, som man nu har mulighed for og lyst til. Men det betyder så også, at deltagerne som udgangspunkt selv sørger for at booke billetter til færgerne samt til overnatning om nødvendigt.

MEN: det praktiske aftales endeligt indbyrdes mellem de tilmeldte deltagere og os efter tilmeldingsfristen.

Medbring

Alt til en telttur – som udgangspunkt, men se ovenfor vedrørende overnatningsmuligheder, indkøb og spisesteder.

Pris              

Udgifter til færger, til overnatning og forplejning.

Tilmelding: Se Rygsækken nr. 2 2024