Sen vintertelttur

1. marts 2019 - 3. marts 2019

Sen vintertelttur fra 1. til 3. marts 2019

I år går turen til Hald Sø og området sydøst for Viborg.

Vi mødes fredag aften eller lørdag morgen kl. 9.30 på shelterpladsen ved Hald Hovedgård, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg. Lørdag går vi den klassiske tur rundt om Hald Sø på i alt 20km.

Turen rundt om Danmarks dybeste sø, rummer oplevelsen af et dramatisk landskab, formet af ismasserne i sidste istid. Ruten bringer os gennem Troldeslugten, ud over den øde Stanghede med udsigt over det omgivende landskab. Langs med den skovklædte søbred og op og ned af de stejle slugter ned til søen. Det er med andre ord en lidt krævende tur i udfordrende terræn. Der bliver også mulighed for at se nærmere på kulturhistorien omkring Hald Hovedgård, hvor man pt. er i gang med et større projekt, se mere på www.defemhalder.dk

Søndag bliver der en lidt kortere tur på 15 km, hvor vi starter og slutter ved Viborg Domkirke. På turen ser vi nærmere på Klostermarken, et gammelt militært øvelsesområde. Herefter går vi op på Broddingbjerg og bevæger os ned gennem Ødalen frem til Bruunshåb. På tilbageturen går vi gennem Papskoven og de tætte egekrat langs med Viborg Golfklub, hvor der flere gange er set ulve! Vi håber på at slutte af med et cafébesøg i Viborg.

Mødested: Shelterpladsen ved Hald Hovedgård, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg

Ankomst: Fredag eller lørdag senest kl. 9:30

Medbring: Alt til shelter/telttur incl. mad til eget forbrug

Tilmelding: Se Rygsækken nr.1 2019