Marskstien rundt

Startdato: 22. april 2022
Slutdato: 24. april 2022
Tid: 0:00 - 0:00
Telttur

Mødested:    Tønder station fredag kl 10

Marskstien er en natur- og kulturarv i verdensklasse, hvilket bekræftes af UNESCO i 2014, hvor området kom på Verdensarvslisten.

Vi tager en rundvandring på i alt 54 km gennem Danmarks største marskområde, Tøndermarsken. Der er gode muligheder for stisløjfer undervejs, hvis du har lyst til længere eller lidt kortere ruter de 2 første dage. Vi starter og slutter 3-dags turen i Tønder (eller Tynne).

Marskstien er kommet på den fornemme liste over Europas allerbedste vandrerute og fører os rundt i det unikke sydvestjyske landskab. Oplev vestenvinden, det flade landskab så langt øjet rækker og det rige fugleliv.

Fredagens tur på 17 km går til Rudbøl på trampestien tæt på den dansk-tyske grænse. Vi gør stop ved Lægan pumpestation og andre kaffepletter.

Lørdagens tur på 19 km fører os videre mod Vadehavet og videre nordpå ad dige systemet forbi Højer Sluse til Emmerlev Klev.

Søndag fortsætter vi til Møgeltønder og tilbage i Tønder. Søndagens tur er på 18 km.

Overnatningssteder: teltpladser på Rudbøl og Emmerlev Klev camping, hvor der begge steder også er mulighed for, at du selv evt. booker hytte.

Medbring:      Alt til telttur. Påklædning svarede til årstiden, de åbne vidder og trampesti.

Der er gode muligheder for daglig proviantering.

Turarrangør og tilmelding: se Rygsækken nr. 2/2022

Kort: 25-03-2021 kort Marskstien (toendermarsken.dk)