Halsninoen – en nyere vandrerute i Nordsjælland

Startdato: 3. februar 2024
Slutdato: 4. februar 2024
Teltstandlejr | Vandrehjem

I december 2021 åbnede Halsnæs kommune Halsninoen, en 52 km lang vandrerute gennem kommunen. Den slynger sig gennem skov og mark og langs Arresø, men aldrig langt væk fra offentlig transport og faciliteter. Så den er perfekt til en vandretur i den kolde februars korte dage.

Vi tager udgangspunkt i Frederiksværk, som ligger midt på ruten. Her har jeg booket et 7-personers værelse på Frederiksværk Camping og Vandrehjem. Campingpladsen er helårsåben, så der er også mulighed for at ligge i telt. Vandrehjemmet ligger centralt i byen, tæt på togstationen. Der er gratis parkering. Det betyder, at det er let at komme rundt og vi kan vælge at indtage aftensmaden lørdag på et pizzeria eller lignende.

Lørdag:
Ankomst til vandrehjemmet kl. 10, hvor vi kan stille bagage. Toget ankommer til stationen 9.58.

Der er dog først indchekning efter kl. 15.

Efter deltagernes ønsker og vejrets beskaffenhed kan vi gå direkte ud på lokale stier eller tage toget til Melby station og starte derfra. Dagens tur er en sløjfe nord for Frederiksværk bl.a. gennem Vinderød skov. Minimum 11 km.

Søndag:
Fra Frederiksværk går vi ud til Arresø og følger den til Dronningholm slotsruin, hvor bævernes ændringer i landskabet er meget tydelige. Herfra kan man vælge at følge ruten rundt på Arrenæs eller korte den sløjfe af og gå direkte ned mod Kregme station, hvor lokaltoget kan tage os tilbage til Frederiksværk eller mod Hillerød alt efter om bagage og bil skal hentes ved vandrehjemmet eller ej. 11 km uden Arrenæs, 21 km med Arrenæs.

Interaktivt kort over Halsninoen kan ses på Komoot https://www.komoot.com/tour/599669569/zoom eller findes som folder på visitnordsjaelland.dk

Transport
Lokalbanen kører fra Hillerød til Frederiksværk. Der er også bus fra Roskilde station. Vandrehjemmet har gratis parkering for dem, der kommer i bil.

Mødested 
Frederiksværk Camping og Vandrehjem, Strandgade 30, 3300 Frederiksværk. Hjemmeside fredfyldt.dk
Vi mødes lørdag den 3. februar kl. 10.

Medbring
Sengetøj til vandrehjemmet eller telt og udstyr, hvis du ønsker at campere. Legitimation ti indcheckning. Dagtursrygsæk. Frokost til begge dage og morgenmad til søndag. Aftensmad lørdag finder vi i byen. Rejsekort til tilbagetransport.

Turpris
Ca. 125 kr. for overnatning i delt værelse med køjesenge (afhængig af antal deltagere) Teltovernatning afregnes individuelt med campingpladsen. Udgift til aftensmad lørdag.

Tilmelding Se Rygsækken nr. 1 2024