Sen vintertelttur – Jylland

Startdato: 19. marts 2022
Slutdato: 20. marts 2022
Tid: 0:00 - 0:00
Telttur

Den sene vintertelttur går i år til nye vandrestier i det midtjyske! Lørdag formiddag starter vi ud fra Stoholm på Kalk-kaminen, hvorfra små markveje og stier langs Jordbro Å, fører os til Mønsted Kalkgruber. Herfra går turen videre gennem Daugbjerg Plantage til Jens Langknivs gemmested i Daugbjerg Kalkgruber, som ligger et spændende fredet område. Nu går turen videre i det mere åbne land forbi Daugbjerg Kirke og Dås, hvor galgen tidligere stod! Sidst på dagen når vi ud på hedesletten ved Kongenshus, hvor vi overnatter på shelterpladsen ved udsigtstårnet. Turen lørdag er ca. 20 km.

Søndag går vi videre i hedelandskabet langs Resen Bæk – og videre ud over hedesletten, som nu er for længst er blevet opdyrket og stubbene fra majsen står bare tilbage. Vi går gennem Grønhøj hvor opdyrkningen startede, da kartoffeltyskerne ankom i 1760erne. Til afslutning besøger vi købmandsbutikken og caféen i Skelhøje, inden vi tager bussen tilbage til Viborg. Turen søndag er ca. 12 km.

Mødested og tid: Vi mødes på Stoholm togstation kl. 10:20.  Kommer man i bil kan man med fordel sætte den på Viborg station, og tage toget til Stoholm kl. 10:10. Søndag tager vi bussen fra Skelhøje tilbage til Viborg.

Medbring: Alt til overnatning i shelter eller telt, samt mad og drikkevarer (der er drikkevand på pladsen). Ingen mulighed for indkøb undervejs.

Turarrangører og tilmelding:  Se Rygsækken nr. 2 2022

Spor.dk:  https://spor.dk/kalk-kaminoen Daugbjerg Kalkgrube